Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolejna fajna propozycja przekąski typu finger food. Proste i szybkie roladki z tortilli, właściwie, to mogą być ze wszystkim... I chyba już robiłam ze wszystkim, dlatego tym razem była wersja z tuńczykiem.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 placki tortilli (dałam pełnoziarniste)
    1 puszka tuńczyka (w oliwie lub sosie własnym)
    2 jajka ugotowane na twardo
    pół małego pęczka szczypiorku
    1-2 łyżki jogurtu lub majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyk rozdrobnić, przełożyć do miski, dodać starte na tarce jajka, siekany drobno szczypiorek, jogurt lub majonez, doprawić solą i pieprzem.

    Masę rozsmarować na plackach tortilli, zwinąć w roladę, zawinąć w folię spożywczą lub aluminiową i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem pokroić na plastry.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować