Roladki z tortilli z jajkiem, avocado i rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybka przekąska świetnie się sprawdzi na każdej imprezie.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 placki tortilli pszennej
    5 jaj
    2 awokado
    50 g startego sera żółtego
    1 mały ząbek czosnku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka oliwy
    4 łyżki rzeżuchy
    sok z cytryny
    sól
    pieprz

    PONADTO:

    rzeżucha do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przekąski

Roladki z tortilli z jajkiem, avocado i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać, pokroić w drobną kosteczkę.
  • 2. Awokado przekroić na ćwiartki, obrać, również pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny.
  • 3. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, połączyć z oliwą, majonezem, serem żółtym.
  • 4. Dodać jajka i awokado, przyprawić solą i pieprzem.
  • 5. Dodać rzeżuchę i dokładnie wymieszać.
  • 6. Pastę rozsmarować na tortilli, zwinąć w roladkę.
  • 7. Owinąć folią spożywczą, schłodzić.
  • 8. Pokroić na grubsze kawałki, udekorować rzeżuchą.
  • 9. W każdą roladkę wbić widelczyk.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować