Roladki z tortilli z szynką i warzywami

4.5 (173 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Roladki z tortilli to szybka i efektowna przekąska na każdą okazję. W moim domu na każdej imprezce lub święta zawsze na stole goszczą takie roladki.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Placki tortilli na 4 szt
    olej - 1 łyżka
    mąka - 7,5 łyżek czubatych
    sól - szczypta
    woda wrząca - 0,5 szklanki
    Dodatkowo :
    kremowy serek z czosnkiem ( 200 g )
    szynka - 12 plastrów
    ser żółty - 12 plastrów
    sałata - 4 dużych liści
    ogórek świeży - 0,5 szt
    papryka konserwowa czerwona - 4 strąki
    papryka konserwowa żółta - 4 strąki
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Roladki z tortilli z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z tortilli z szynką i warzywami 1. Placki tortilli:
    Mąkę wsypać do miski, dodać sól, wymieszać.
    Następnie zalać mąkę wrzącą wodą, dodać olej, wymieszać.
    Zagnieść ciasto, wyrabiać przez około 3 minuty, następnie ciasto przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut.
  • Roladki z tortilli z szynką i warzywami 2. Ciasto na placki podzielić na 4 części.
    Z każdej części zrobić kulę, którą rozwałkowujemy bardzo cieniutko.
    Smażymy placki na suchej patelni, po minucie z każdej strony.
  • Roladki z tortilli z szynką i warzywami 3. Każdy placek, posmarować serkiem, na serku układać plastry szynki, sera, sałaty i słupki papryki i ogórka, każdą warstwę cienko posmarować serkiem.
  • Roladki z tortilli z szynką i warzywami 4. Zwinąć tortillę ściśle w rulon, zawinąć ciasno w folię spożywczą, odstawić do lodówki na 2 godziny.
    Następnie pokroić w 1-2 cm plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować