Roladki z tortilli z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placki tortilli:
Mąkę wsypać do miski, dodać sól, wymieszać.
Następnie zalać mąkę wrzącą wodą, dodać olej, wymieszać.
Zagnieść ciasto, wyrabiać przez około 3 minuty, następnie ciasto przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut.
2.Ciasto na placki podzielić na 4 części.
Z każdej części zrobić kulę, którą rozwałkowujemy bardzo cieniutko.
Smażymy placki na suchej patelni, po minucie z każdej strony.
3.Każdy placek, posmarować serkiem, na serku układać plastry szynki, sera, sałaty i słupki papryki i ogórka, każdą warstwę cienko posmarować serkiem.
4.Zwinąć tortillę ściśle w rulon, zawinąć ciasno w folię spożywczą, odstawić do lodówki na 2 godziny.
Następnie pokroić w 1-2 cm plastry.
Komentarze