Roladki z szynki parmeńskiej, jajka i rukoli pod kiełkami

4.5 (193 ocen)

Przepyszne roladki, które fajnie prezentują się jako przystawka ale mogą służyć za lekką sałatkę. Szybkie, proste, efektowne i bardzo smaczne.

Składniki:

  • 1 porcja:
    4 plasterki szynki parmeńskiej
    1 jajko ugotowane na twardo
    garść rukoli
    2 łyżki dowolnych kiełków (u mnie rzodkiewki)
    1-2 łyżki oliwy z oliwek
    sól i pieprz do smaku

Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Rolada Sałatki Roladki Jajko Przystawki

Roladki z szynki parmeńskiej, jajka i rukoli pod kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko obrać, pokroić na ćwiartki. Na każdy plaster szynki położyć trochę rukoli, ćwiartkę jajka, i zwijać w roladki. Ułożyć na talerzu, oprószyć solą, pieprzem do smaku, posypać kiełkami i skropić oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować