Roladki z szynką i wędzonym serem

0 (0 ocen)

Podaje się je na zimno. Są łatwe w przygotowaniu.

Składniki:

  • 2 duże strąki kolorowej papryki
    2 łyżki oliwy
    15 dag szynki
    15 dag żółtego sera wędzonego
    1 łyżka drobno posiekanej natki
    4-5 łyżek majonezu
    Sól, pieprz

Roladki z szynką i wędzonym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyj, wytrzyj do sucha i posmaruj oliwą. Strąki ułóż na blasze.
  • 2. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200stopni i piecz około 30 minut. Wyjmij papryki i odstaw na kilka minut.
  • 3. W tym czasie szynkę pokrój w drobniutką kostkę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z wędliną, natką i majonezem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Przestudzone papryki obierz, potnij na dość szerokie, podłużne cząstki.
  • 5. Usuń ze środka gniazda nasienne. Każdy kawałek papryk dość grubo posmaruj farszem szynkowo-serowym. Ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy