Wspaniałe roladki to świetna propozycja na obiad, ale na zimno świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, zastępując wędlinę. Moja rodzinka je uwielbia, a suszone pomidory zagościły na stałe w mojej kuchni:)
Roladki z suszonymi pomidorami i pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety przekrawamy wzdłuż na 2 kotlety, każdy mocno rozbijamy (najlepiej rozbijać mięso przez folię spożywczą wówczas łatwiej je potem zawinąć gdyż się nie rwie). Rozbite filety oprószamy solą i pieprzem, oregano i ukladamy na mniej więcej po 4 suszone pomidory, posypujemy pestkami dyni i piórkami cebuli.
2.Przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, oprószamy przyprawami i posypujemy wiórkami startego masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st. i pieczemy ok.40min (początkowo przykryte folia aluminiową lub pokrywką, a po 20min już bez przykrycia)
Komentarze