Roladki z sosem grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby zalewamy wodą
i odstawiamy do namoczenia.
Gotujemy do miękkości. Odcedzamy,
wywar zachowujemy.
Grzyby drobno kroimy
2.Bułkę moczymy i odciskamy.
Dodajemy do mięsa. Wbijamy
jajko i dokładnie mieszamy.
Doprawiamy do smaku
solą i pieprzem.
3.Boczek smarujemy musztardą.
Paprykę myjemy, osuszamy,
kroimy wzdłuż na pół
i usuwamy gniazdo nasienne.
Miąższ kroimy w paski.
4.Z masy mięsnej formujemy
placki grubości 0,5 cm. Na
każdym układamy po plastrze
boczku i pasku papryki. Zwijamy
w roladki. Obtaczamy
w mące i smażymy z obu stron
na rozgrzanym oleju.
5.Roladki przekładamy do
rondla. Wlewamy wywar
z grzybów, dodajemy grzyby
i żubrówkę. Doprawiamy solą
i pieprzem. Z mąki i masła robimy
zasmażkę i zagęszczamy
sos. Dusimy ok. 20 minut.
Komentarze