Roladki z serem żółtym i jajkami

4.5 (152 ocen)

Roladki z jajkami gotowanymi na miękko. Po przekrojeniu, na ciepło wypływa nadzienie jajeczno-serowe.

Składniki:


  • 2 filety z kurczaka
    3 jajka
    3-4 ząbki czosnku
    200g żółtego sera
    pieprz czarny
    sól
    przyprawa do kurczaka
    jajko
    płatki kukurydziane

Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Jajko

Roladki z serem żółtym i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na miękko, a po wystudzeniu posiekać razem z płynnymi żółtkami. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać razem z jajkami. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 2. Filety z kurczaka lekko rozbić i oprószyć przyprawą. Nałożyć na to mieszankę jajeczno-serową i zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami, aby ograniczyć wyciekanie farszu. Maczać w rozmąconym jajku i obtaczać w zmielonych płatkach kukurydzianych. Smażyć z każdej strony. Przed podaniem należy usunąć wykałaczki. Smacznego!

Porady

Jajka, żeby ugotować na miękko należy włożyć już do gotującej się wody na 3minuty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kurczak Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować