Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa

0 (0 ocen)

Roladki z wypływającym serem i obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu.

Składniki:

  • 500 g fileta z piersi kurczaka
    150 g żółtego sera
    Przyprawa do kurczaka
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia

    Panierka:
    15 g suszonych borowików
    0,5 szklanki prażonej cebulki
    0,5 szklanki amarantusa ekspandowanego
    5 łyżek bułki tartej
    0,5 łyżeczki wędzonej papryki
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-136vlwy 1. Filet z kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Układamy na każdym płacie po kilka łyżeczek, zwijamy na kształt roladki (ciasno dociskając brzegi).
  • image-15yw5ee 2. Panierka:
    Borowiki mielimy na drobny pył. Cebulkę blendujemy na sypko. Wszystko mieszamy z bułką tartą i amarantusem.
  • image-0u2vj5q 3. Każdą roladkę obtaczamy w rozmąconym jajku i dokładnie obtaczamy w panierce. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej panierki. Gotowe roladki smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować