W lodówce została mi reszta sałaty. Nie chciałam, żeby się zmarnowała, więc wykorzystałam je do roladek z serem. Smak był zaskoczeniem. Na pewno jeszcze nie raz je przygotuję.
Składniki:
500 g schabu
Sól
Pieprz
Słodka papryka
200 g żółtego sera
Kilka liści sałaty masłowej
2 jajka
Bułka tarta do obtoczenia
Olej do smażenia
Roladki z serem i sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy i kroimy w 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą, pieprzem i słodka papryką. Na każdym plastrze układamy sałatę oraz plastry sera. Zwijamy na kształt roladki. Każdą obtaczamy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni. Roladki podałam z ugotowaną zieloną fasolką szparagową i brokułem.
Komentarze