Roladki z serem i marchewką

5 (200 ocen)

  • 30 min

Pomysł na wspaniały świąteczny obiad :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 plastry mięsa z piersi indyka
    1 mała marchew
    1/2 cebuli
    1/4 papryka czerwona
    ser żółty (u mnie salami po pięć pół krążków na pierś)
    2 łyżeczki przyprawa do kurczaka (złocista)
    1 łyżeczka czosnek granulowany
    sól,pieprz(wg.uznania)
    4 gałązki nać pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z serem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z serem i marchewką 1. Obraną marchew gotujemy do miękkości,studzimy i kroimy ją w krążki.
    Paprykę i cebulę kroimy w kostkę a natke siekamy.
    Mięso myjemy-osuszamy.Rozbijamy tłuczkiem najlepiej przez folię żeby nie porozrywać mięsa.
    Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem.Kładziemy folię spożywczą a na nią rozbite plastry mięsa.
    Następnie na nich układamy koleino.Ser,marchew,cebulę,paprykę i posypujemy natką.
    Zawijamy w rulonik a następnie owijamy folią,tak zeby wyszedł nam kształt owiniętego cukierka (końce możemy sobie związać nitką)
  • 2. W garnku wstawiamy wodę.Gdy się zagotuje wrzucamy nasze mięsne cukiereczki i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut i gotowe.

    Podajemy z czym kto lubi :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować