Roladki z sałatą i zielonym pesto

0 (0 ocen)

  • 25 min

Prosta propozycja na wiosenno-letni obiad, delikatne mięso z kurczaka, zielone pesto, sałata i ser mozzarella to ciekawe i smaczne połączenie.Propozycja powstała z tego co było w lodówce-więc spontanicznie!

  • 25 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    4-5 liści sałaty lodowej
    4 łyżeczki zielonego pesto
    1 kulka sera mozzarella
    sól morska do smaku
    pieprz zielony ziarnisty

    Panierka:
    2 jajka
    mąka pszenna
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Pesto

Roladki z sałatą i zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przed zawinięciem 1. Fileta z kurczaka myjemy dzielimy na cztery porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy aby nie porozrywać mięsa, oprószamy solą i posypujemy utartym w moździerzu zielonym pieprzem, smarujemy zielonym pesto układamy pokrojoną w paski sałatę oraz ser mozzarella pokrojony na plastry, zawijamy roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu na oleju z każdej strony na złocisto. Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Mozzarella Sałata Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować