Prosta propozycja na wiosenno-letni obiad, delikatne mięso z kurczaka, zielone pesto, sałata i ser mozzarella to ciekawe i smaczne połączenie.Propozycja powstała z tego co było w lodówce-więc spontanicznie!
25 min
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
4-5 liści sałaty lodowej
4 łyżeczki zielonego pesto
1 kulka sera mozzarella
sól morska do smaku
pieprz zielony ziarnisty
Panierka:
2 jajka
mąka pszenna
bułka tarta
olej do smażenia
Roladki z sałatą i zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta z kurczaka myjemy dzielimy na cztery porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy aby nie porozrywać mięsa, oprószamy solą i posypujemy utartym w moździerzu zielonym pieprzem, smarujemy zielonym pesto układamy pokrojoną w paski sałatę oraz ser mozzarella pokrojony na plastry, zawijamy roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu na oleju z każdej strony na złocisto. Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Komentarze