Roladki z pstrąga tęczowego

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pstrąg tęczowy w bakłażanie gotowany na parze

  • 30 min

Składniki:

  • 450 g filetów pstrąga tęczowego
    1 bakłażan
    150 g suszonych pomidorów w oleju
    limonka
    sól, pieprz, curry, cząber
    1 łyżka masła
    1 łyżka sosu sojowego
    3 łyżki octu balsamicznego
    czosnek, chili
    oliwa

Roladki z pstrąga tęczowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki wkładamy do garnka do gotowania na parze z wrząca wodą 1. Rybę oczyścić, opłukać i wysuszyć. Następnie skropić sokiem z
    limonki i natrzeć solą, pieprzem, curry i cząbrem. Odstawić.
    Bakłażana pokroić wzdłuż na cienkie plastry, oprószyć solą i
    pieprzem. Odstawić na 5 min. Rybę kroimy na paski 3 x 5 cm. Formujemy
    roladki, na bakłażanie kładziemy kawałki pstrąga i suszonego pomidora.
    Zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Skrapiamy oliwą z oliwek i
    wkładamy do garnka do gotowania na parze i gotujemy 14 minut.
    Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy drobno posiekany czosnek i chili.
    Mieszamy i dolewamy sosu sojowego i octu balsamicznego. Gotujemy aż
    trochę zgęstnieje. Roladki wykładamy na talerz i polewamy sosem
    balsamicznym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy