Roladki z polędwiczek ze szparagami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze szparagów usuwamy twarde końcówki. Należy nimi poruszać, a same złamią się w odpowiednim miejscu. W garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy szparagi i gotujemy je przez 90s. Wykładamy je od razu do zimnej wody. Po 30s szparagi wyjmujemy z wody i zostawiamy do osuszenia.
Polędwiczki kroimy w 2cm plastry. Następnie delikatnie rozbijamy je na kotlety. Każdy z kotletów oprószamy szczyptą soli i pieprzu. Mozzarellę kroimy w plasterki.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Na każdym plastrze polędwiczki układamy plasterek sera mozzarella oraz 2-3 szparagi. Zwijamy roladkę. Plasterki szynki kroimy wzdłuż na pół i owijamy nimi roladki. Roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym łączeniem do dołu. Wierzch roladek smarujemy oliwą za pomocą pędzelka.
Roladki pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Życzę smacznego
Komentarze