Roladki z polędwiczek ze szparagami i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Wiosna na talerzu czyli pyszne danie obiadowe ze szparagami w roli głównej. Z tych kilku składników otrzymamy pyszne i wykwintne danie.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • • 1 pęczek szparagów (500g),
    • 500g polędwiczki wieprzowej,
    • 100g szynki parmeńskiej,
    • 200g sera mozzarella,
    • Oliwa,
    • Sól,
    • Pieprz,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z polędwiczek ze szparagami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze szparagów usuwamy twarde końcówki. Należy nimi poruszać, a same złamią się w odpowiednim miejscu. W garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy szparagi i gotujemy je przez 90s. Wykładamy je od razu do zimnej wody. Po 30s szparagi wyjmujemy z wody i zostawiamy do osuszenia.
    Polędwiczki kroimy w 2cm plastry. Następnie delikatnie rozbijamy je na kotlety. Każdy z kotletów oprószamy szczyptą soli i pieprzu. Mozzarellę kroimy w plasterki.
    Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Na każdym plastrze polędwiczki układamy plasterek sera mozzarella oraz 2-3 szparagi. Zwijamy roladkę. Plasterki szynki kroimy wzdłuż na pół i owijamy nimi roladki. Roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym łączeniem do dołu. Wierzch roladek smarujemy oliwą za pomocą pędzelka.
    Roladki pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
    Życzę smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Mozzarella Polędwica wieprzowa Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować