Roladki z polędwiczek drobiowych

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Polecam pyszne roladki z polędwiczek drobiowych, nadziane serem pleśniowym i suszonymi pomidorami w oleju.
Roladki były tak pyszne, że znikały w mgnieniu oka z talerzy.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Polędwiczki drobiowe 600 g,
    oliwa z pomidorów suszonych 2 łyżki,
    sól do smaku,
    przyprawa curry 1/2 łyżeczki,
    przyprawa do drobiu 1/2 łyżeczki,
    pieprz szczypta,

    Dodatkowo ;
    ser pleśniowy 250 g,
    pomidory suszone w oliwie kilka,
    masło klarowne 3 łyżki + 2 łyżki oliwy z pomidorów,
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Roladki z polędwiczek drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki po oczyszczeniu i osuszeniu włożyć do woreczka i leciutko rozbić.
    W miseczce wymieszać olej z pomidorów suszonych razem z przyprawami i posmarować każdą polędwiczkę, następnie na każdą nałożyć kawałek sera pleśniowego oraz kawałek pomidora suszonego w oleju.
    Roladki ciasno zwinąć spiąć wykałaczkami.
    Na patelni rozgrzać masło klarowne z niewielką ilością oleju z pomidorów suszonych, włożyć roladki i smażyć około 7-10 minut z każdej strony.

    Podawać jako przekąskę lub z ziemniakami albo z frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować