Polecam pyszne roladki z polędwiczek drobiowych, nadziane serem pleśniowym i suszonymi pomidorami w oleju.
Roladki były tak pyszne, że znikały w mgnieniu oka z talerzy.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
Polędwiczki drobiowe 600 g,
oliwa z pomidorów suszonych 2 łyżki,
sól do smaku,
przyprawa curry 1/2 łyżeczki,
przyprawa do drobiu 1/2 łyżeczki,
pieprz szczypta,
Dodatkowo ;
ser pleśniowy 250 g,
pomidory suszone w oliwie kilka,
masło klarowne 3 łyżki + 2 łyżki oliwy z pomidorów,
Roladki z polędwiczek drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki po oczyszczeniu i osuszeniu włożyć do woreczka i leciutko rozbić.
W miseczce wymieszać olej z pomidorów suszonych razem z przyprawami i posmarować każdą polędwiczkę, następnie na każdą nałożyć kawałek sera pleśniowego oraz kawałek pomidora suszonego w oleju.
Roladki ciasno zwinąć spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać masło klarowne z niewielką ilością oleju z pomidorów suszonych, włożyć roladki i smażyć około 7-10 minut z każdej strony.
Podawać jako przekąskę lub z ziemniakami albo z frytkami.
Komentarze