Roladki z piersi z kurczaka z pieczonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, kroimy na cienkie plastry które rozbijamy, przyprawiamy solą, pieprze, granulowanym czosnkiem i ziołami. Na każdy plasterek dodajemy po garści pokrojonej w drobną kostkę papryki oraz pokrojonych drobno pieczarek. Zawijamy dokładnie. Następnie mięso zawijamy w szynkę. Układamy w rękawie do pieczenia.
2.Ziemniaczki kroimy w kostkę, to samo robimy z pozostałymi pieczarkami i papryką. Przyprawiamy solą, czosnkiem i ziołami. Dodajemy do rękawa z mięsem. Całość zawiązujemy np. nitką i pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st.
3.Aby danie było bardziej syte, na parze przez około 10 minut gotujemy podzielonego na niewielkie "różyczki" brokuła. Przyprawiamy go solą. Podajemy z roztopionym masłem
4.Gotowe danie wykładamy na talerze. Możemy je ozdobić listkami świeżej bazylii.
Porady
Z 2 piersi z kurczaka przygotujemy około 9 roladek.
Komentarze