Składniki na roladki z piersi z indyka
- 3 plastry fileta z indyka
- 1 opakowanie boczku w plastrach
- ser żółty 3 plastry
- natka z pietruszki
- oliwa
Składniki na sos kurkowy
- 25dag kurek
- kilka cebulek szalotek
-3-4 ząbki czosnku
-2 łyżki śmietany kwaśnej
-100 masła
-sól i pieprz
Roladki z piersi z indyka z sosem kurkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.filety rozbić tłuczkiem cieniutko i posolić. Na desce układać po 4 plastry boczku, tak żeby zachodziły na siebie. Na boczek kładziemy filet, a na niego żółty ser, posypać natką. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Mocno rozgrzać patelnię, położyć roladki i piec z każdej strony pod przykryciem po 7 min. z każdej strony.
sos:
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy szalotki pokrojone na ćwiartki, udusić, gdy będą zeszklone wrzucamy kurki pokrojone na paski, po 5min duszenia wrzucamy posiekany czosnek solimy, pieprzymy i dusimy jeszcze 5 min. zatrzepać śmietaną. Sos wykonujemy w trakcie pieczenia roladek.
Porady
Wszystko możemy podać z dużą różyczką kalafiora z wody lub ziemniakami
Komentarze