Roladki z piersi kurczaka z natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -piersi z kurczaka
    -plastry szynki
    -plastry żółtego sera
    -posiekana natka pietruszki
    -sól
    -czosnek granulowany
    -jajko
    -bułka tarta
    -mąka
    -olej

Roladki z piersi kurczaka z natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka lekko rozbijamy przez folię, posypujemy solą i czosnkiem, odstawiamy na 10-15 min. Po tym czasie na każdy filet wykładamy plasterki szynki i żółtego sera, posypujemy natką pietruszki i zwijamy mięso w roladkę. Gotową panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy