Roladki z piersi kurczaka nadziane kaszą, pieczarkami i serem

4.5 (176 ocen)

  • 60 min

Pyszne danie na obiad- soczyste roladki z kasza jaglana oraz pieczarkami i serem:) -polecam:)

  • 60 min

Składniki:

  • kasza jaglana -1 woreczek

    4 pojedyncze piersi kurczaka
    2 jajka
    4-5 sztuk pieczarek ,
    4 plastrerki sera zołtego
    sok z cytryny
    mąka
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    oliwa z oliwek
    oraz
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z piersi kurczaka nadziane kaszą, pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zwijamy i spinamy wykałaczkami 1. Pierś z kurczaka naciąć z boku – rozłożyć, przykryć folią spożywczą i delikatnie rozbić tłuczkiem uważając, aby nie podziurawić mięsa. Skropic odrobina soku z cytryny i przyprawic sola i pieprzem .
    Kasze ugotowac wg. instrukcji lecz nie w wodzie , ale w bulionie
    Pieczarki pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor.
    .Przestudzić. Połączyc je z przestudzona kaszą, wymieszac.
    Kązdą pierś nafaszerować 2 łyzkami farszu , a na koniec ułozyc na kaszy plasterek sera zółtego, złozyc do siebie mięso i spiąc wykałaczka..
    Roladki maczać w roztrzepanych jajkach a nastepnie obtaczac w mące i bułce tartej.
    Obsmazyc na złoty kolor z obu stron na oliwie z oliwek a nastepnie przełozyc do formy do zapiekania i piec przez około 20 minut w temp 190-200 st.C.
    Smacznego:)

Porady

zamiast bulionyu drobiowego polecam uzyc bulionetki. 4 porcje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować