Roladki z piersi indyka z boczkiem i śliwką

4.51 (142 ocen)

  • 60 min

Roladki to ciekawy i efektowny sposób przyrządzenia indyka.

  • 60 min

Składniki:

  • mała pierś indyka
    8-10 plastrów wędzonego boczku
    16-20 suszonych śliwek kalifornijskich
    10 dag sera żółtego w plastrach
    szklanka białego słodkiego wina
    olej do smażenia
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z piersi indyka z boczkiem i śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyj mięso i pokrój na plastry w poprzek włókien.Każdy plaster cieniutko rozrób.Posól i oprósz pieprzem.
  • 2. Nałóż na każdy plaster w poprzek 3-4 śliwki i ser,zwiń w rulon.Każdy rulon ułóż na plasterku boczku,zwiń ponownie.Zepnij.
  • 3. Rozgrzej olej na patelni,obsmaż szybko na silnym ogniu roladki.Ułóż je w naczyniu żaroodpornym.Alkoholem spłucz tłuszcz z patelni.Wlej do mięsa.
  • 4. Wstaw roladki do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz 15 minut pod przykryciem.Odkryj i piecz jeszcze 15 minut do zrumienienia.

Porady

Do mięsa nie trzeba dodawać alkoholu jeśli jedzą go dzieci.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować