Roladki z pieczarkami i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Schab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem z dodatkiem żurawiny. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 20 dag pieczarek
    • 10 g suszonej żurawiny
    • 1 kulka mozzarelli
    • Mąka pszenna do panierki
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 całe jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Roladki z pieczarkami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Cebulę, czosnek obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję drobno pokrojone pieczarki oraz żurawinę. Smażę około 10 minut, studzę i łączę z mozzarellą pokrojoną w kostkę.
    3. Na każdym kawałku mięsa układam po łyżce farszu.
  • roladki 2. 4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w mące pszennej w jajkach roztrzepanych widelcem, następnie w bułce tartej.
    5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 3. 6. Gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować