Roladki Schabowe z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
• ½ kg schabu
• 1 kulka mozzarelli
• Cebula
• 20 dag pieczarek
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Roladki z pieczarkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry i rozbijamy, Posypujemy pieprzem oraz solą.
Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
Na każdym plastrze mięsa układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po łyżce pieczarek
2.Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Kotlety smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Komentarze