Roladki z pieczarkami i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Roladki Schabowe z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 1 kulka mozzarelli
    • Cebula
    • 20 dag pieczarek
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Roladki z pieczarkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry i rozbijamy, Posypujemy pieprzem oraz solą.
    Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Na każdym plastrze mięsa układamy po dwa cienkie plasterki mozzarelli i po łyżce pieczarek
  • roladki 2. Mięso zwijamy w roladki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Kotlety smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • roladki 3. Roladki gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować