Roladki z pieczarkami i cebulką

4.5 (190 ocen)

Takie roladki z nadzieniem z pieczarek i cebuli są dobrym pomysłem na niedzielny obiad.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    10 większych pieczarek
    2 cebule
    10 dag sera żółtego
    sól, pieprz, wegeta
    tłuszcz do smażenia

    panierka:
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    bułka tarta
    mąka pszenna
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Roladki z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • piersi z kurczaka 1. Piersi z kurczaka oczyścić, rozbić za pomocą tłuczka do mięsa, posolić i posypać pieprzem.
  • farsz 2. Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki, udusić z odrobiną wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na tłuszczu, dodać pieczarki i doprawić do smaku solą, pieprzem i wegetą.
  • nakładanie farszu 3. Na pierś nałożyć farsz oraz ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach, zwinąć roladkę.
  • Panierowanie roladek 4. Roladki panierować w mące, rozbełconym jajku z dodatkiem mleka i bułce tartej.
  • smażenie 5. Roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować