Roladki z pastą jaejczno-serową

0 (0 ocen)

  • 40 min

Cieszę się, że mogę się dzielić swoim wieloletnim doświadczeniem kulinarnym z innymi miłośnikami sztuki kulinarnej.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 -5 dużych plastrów schabu

    2 jajka

    Mała cebulka

    Kilka plasterków sera żółtego

    Około 1-2 łyżki majonezu

    Sól ziołowa

    Pieprz

    Olej

Roladki z pastą jaejczno-serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbij, obsyp solą oraz pieprzem i odłóż do lodówki na kilka godzin.Jajka ugotuj, obierz i drobno pokrój. Dodaj do nich pokrojony ser żółty, cebulę oraz majonez. Przypraw solą i dokładnie wymieszaj. Na plastry schabu wykładaj porcje farszu jajecznego i zwijaj mięso w roladki. Dokładnie obwiąż nicią i podsmaż na oleju. Następnie dolej wody i duś roladki do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy