Roladki z omleta z łososiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Takie roladki z omleta z łososiem to idealna propozycja na szybką przekąskę lub eleganckie śniadanie. Puszysty omlet z delikatnym serkiem i łososiem! Jeśli szukacie jakiś inspiracji na Wielkanocne śniadanie to uważam, że warto pomyśleć o takich roladkach. Bliscy będą zachwycenie!

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na omlet:
    ◦4 jajka
    ◦sól
    ◦pieprz
    ◦tłuszcz do smażenia

    Składniki na nadzienie:
    ◦150 g serka śmietankowego
    ◦2 łyżki posiekanego, świeżego koperku
    ◦½ czerwonej cebuli
    ◦1 łyżeczka kaparów
    ◦150 g wędzonego łososia
    ◦1 garść rukoli
    ◦sól
    ◦pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Omlet Przystawki

Roladki z omleta z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie nadzienia:
    W misce mieszamy kremowy serek z posiekanym koperkiem i drobno pokrojoną cebulą i kaparami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Przygotowanie omletów:
    Jajka ubijamy z odrobiną soli i pieprzu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i smażymy na średnim ogniu cienkie omlety z dwóch stron.

    Omlety odkładamy do ostudzenia.

    Omlety układamy na kawałku foli spożywczej, smarujemy przygotowanym serkiem, posypujemy rukolą i układamy plasterki łososia. Zawijamy jak cukierki w rulon. Dzięki foli nasze roladki zachowają idealny kształt. W ten sam sposób postępujemy z pozostałymi omletami. Roladki chowamy na minimum 30 minut do lodówki.

    Schłodzone roladki wyjmujemy z foli i kroimy na kawałki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować