Roladki z oczkiem

0 (0 ocen)

Podwójnie mięsna roladka na obiad

Składniki:

  • 1 filet z udka kurczaka lub piersi
    2 łyżki mięsa mielonego
    3 ząbki czosnku
    kilka oliwek
    sól, pieprz

Roladki z oczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso z oliwkami 1. Mięso z kurczaka rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Mięso mielone wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Rozsmarować na mięsie z kurczaka. Wzdłuż dłuższego brzegu ułożyć oliwki. Zwinąć roladkę. Można dodatkowo związać ją nitką.
  • Gotowe danie 2. Roladkę obsmażyć na małym ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor. Przed podaniem usunąć nitkę. U mnie z odsmażanymi ziemniaczkami. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy