Pyszna galaretka podana w troszkę innej wersji - w szynce konserwowej. Do przygotowania roladek możemy wykorzystać mięso oraz marchewkę z gotowania wywaru do zupy. Galaretka idealnie sprawdzi się na domowych imprezach lub świętach.
Roladki z nadzieniem w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kosteczkę. Tak samo robimy z marchewką. Mięso siekamy na bardzo drobne kawałeczki. W misce mieszamy jajka, marchewkę, kukurydzę, mięso i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym plastrze szynki układamy po 1,5 łyżki farszu. Zwijamy w rulon i układamy na półmisku. Pozostały farsz rozkładamy po bokach, na wierzchu układamy kawałki marchewki i listki natki pietruszki. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę. Gdy przestygnie po łyżce zalewamy roladki. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Podajemy z octem.
Komentarze