Roladki z nadzieniem w galaretce

0 (0 ocen)

Pyszna galaretka podana w troszkę innej wersji - w szynce konserwowej. Do przygotowania roladek możemy wykorzystać mięso oraz marchewkę z gotowania wywaru do zupy. Galaretka idealnie sprawdzi się na domowych imprezach lub świętach.

Składniki:

  • 7 plastrów szynki konserwowej
    3 jajka
    2-3 marchewki
    1 łyżka koperku
    2 łyżki kukurydzy
    0,5 szklanki ugotowanego mięsa wieprzowego
    500 ml bulionu
    1,5 łyżki żelatyny
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z nadzieniem w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kosteczkę. Tak samo robimy z marchewką. Mięso siekamy na bardzo drobne kawałeczki. W misce mieszamy jajka, marchewkę, kukurydzę, mięso i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym plastrze szynki układamy po 1,5 łyżki farszu. Zwijamy w rulon i układamy na półmisku. Pozostały farsz rozkładamy po bokach, na wierzchu układamy kawałki marchewki i listki natki pietruszki. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę. Gdy przestygnie po łyżce zalewamy roladki. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Podajemy z octem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować