Roladki z nadzieniem pietruszkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Fajny sposób na przemycenie pietruszki. Nadzienie jest bardzo dobre.Trochę mi zostało, podsmażyłam je na patelni i było pyszne. A to tylko pietruszka. Roladki nie muszą być nudne, i nie potrzeba wielu składników. Moja rodzina była zachwycona

  • 60 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka duże
    2 szklanki natki pietruszki posiekanej
    1,5 sztuki bułki czerstwej
    3 łyżki masła
    1 jajko
    2 żółtka
    sól, pieprz do smaku
    2/3 szklanki mleka
    przyprawa do kurczaka
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z nadzieniem pietruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masło utarte 1. Masło ucieram kulką.
  • bułka namoczona utarta z masłem 2. Bułki namaczam w mleku, i mocno odciskam w rękach albo na sitku.
    Dodaję do masła bułkę odciśniętą i mieszam, oraz żółtka.
  • piana i pietruszka dodana do farszu 3. Białko ubijam na pianę i dodaję do farszu. Mieszam, doprawiam,solą, pieprzem, dodaje natkę pietruszki posiekaną,
  • nadzienie na piersi 4. Piersi z kurczaka nacinam wzdłuż żeby uzyskać duży płat mięsa. Delikatnie rozbijam, ale nie za mocno.Solę, pieprzę, posypuję przyprawą do kurczaka.
    Na filet układam połowę farszu. spinam szpilkami i związuję nitką wokoło.
  • roladki usmażone 5. Podsmażam z każdej strony na maśle klarowanym, żeby roladki zarumieniły się. Następie przekładam na blaszkę i piekę 45 minut temp 200 stopni. Po upieczeniu kroję na plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Pierś z kurczaka Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować