Roladki z musem brokułowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi przekroić w poprzek na połówki. Rozbić lekko tłuczkiem, przyprawić z obu stron przyprawami, przykryć folią i odstawić na 1 godz. do lodówki. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować na miękko w lekko osolonej wodzie. Gdy będzie miękki odcedzić. Brokuły rozgnieść widelcem, połowę przełożyć do garnuszka, wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem, zagotować, aby powstał sos. Resztę brokuła użyć do roladek. Rozbite piersi posmarować po 1 stronie serkiem, rozsmarować brokuła, zwinąć w roladkę, panierować najpierw w jajku, potem w mące wymieszanej z bułką tartą. Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron, następnie osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ziemniaczkami oraz sosem z reszty brokuła.
Komentarze