Roladki z mozarellą, rukolą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś myjemy, oczyszczamy z kości
i tłuszczu. Nacinamy w połowie, aby utworzyć dużą, pojemną kieszonkę. Pomidory, ser mozarella i rukolę kroimy na drobną kostkę. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą
i pieprzem. Odstawiamy na 5-10 min.
2.W tym czasie przygotowujemy
z łyżki oleju, wyciśniętego przez praskę czosnku, przyprawy do kurczaka, soli i pieprzu szybką marynatę dla naszego mięska.
3.Odstawiamy na bok i faszerujemy obydwie piersi naszym kolorowym farszem! Zamykamy je, ściskamy i obwiązujemy nicią, aby nam się nie wysypywał farsz. Następnie dokładnie "malujemy" nasze roladki marynatą. Pozostało nam tylko smażenie.
Komentarze