Roladki z mintaja

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Roladki podajemy na gorąco z ziemniakami lub ryżem i surówką. Mintaja można zastąpić filetami z soli. Przepis przysłała Lucyna Turczyn

  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z mintaja (mrożone): 8 sztuk
    - boczek wędzony (surowy): 8 plastrów
    - mleko: 0.5 litra
    - cytryna: 1 sztuka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - olej: 4 łyżki

Roladki z mintaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrażamy, myjemy
    i zalewamy mlekiem. Odstawiamy
    na 15 minut, a następnie
    osączamy.
  • 2. Ryby oprószamy solą i pieprzem
    oraz skrapiamy sokiem
    wyciśniętym z cytryny. Układamy
    po plastrze boczku.
    Zwijamy w roladki i spinamy
    wykałaczkami.
  • 3. Naczynie żaroodporne
    smarujemy olejem i wkładamy
    roladki. Zapiekamy ok. 30
    minut w piekarniku rozgrzanym
    do temperatury 190 °C.

Komentarze

Podobne przepisy