Roladki z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem mężatką, wychowuję 2-letniego synka Wiktorka. Roladki są ciekawą odmianą roladytradycyjnej. Doskonałe na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • ● 8 cienko rozbitych plastrów wołowiny
    ● 1/2 kg mieszanego mielonego mięsa
    ● 1 torebka ugotowanej kaszy jęczmiennej
    ● 1 op. sosu pieczeniowego (jasnego lub ciemnego)
    ● cebula
    ● jajko
    ● sól
    ● pieprz
    ● tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, drobno
    kroimy i rumienimy na tłuszczu. Mięso mielone mieszamy
    z cebulą, kaszą i jajkiem. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • Roladki z mięsem mielonym 2. Plastry mięsa wołowego posypujemy
    pieprzem i solą. Na
    każdy nakładamy porcję farszu
    i zwijamy roladki. Spinamy wykałaczkami
    albo obwiązujemy
    bawełnianą nicią kuchenną.
    Obsmażamy na rozgrzanym
    tłuszczu z każdej strony, następnie
    podlewamy wodą i dusimy
    do miękkości.
  • 3. Sos przygotowujemy według
    przepisu na opakowaniu
    (można również wymieszać
    sosy jasny i ciemny, pół na
    pół). Jeszcze gorącym polewamy
    roladki.

Porady

● Plastry mięsa możemy wcześniej natrzeć czosnkiem, wtedy roladki będą miały bardziej wyrazisty smak i aromat. ● Farsz możemy doprawić ziołami prowansalskimi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Notka redakcyjna

PPWS_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować