Roladki z mięsa mielonego zapiekane w sosie cebulowym

0 (0 ocen)

Mięso tak podane jest bardzo smaczne i zadowoli każdego faceta;)

Składniki:

  • 750 g mięsa mielonego
    1 czerstwa bułka
    4 cebule
    kilka korniszonów
    2 jajka
    1 łyżka musztardy
    10 plasterków szynki
    3 łyżki oleju
    1 łyżka mąki
    100 g śmietany 36 %
    1 kostka rosołowa
    sól, pieprz
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z mięsa mielonego zapiekane w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namaczamy i mocno odciskamy. Dodajemy ją z jedną posiekaną cebulą do mięsa. Wbijamy jajka, dodajemy musztardę i doprawiamy solą, pieprzem, papryką i ewentualnie ulubionymi przyprawami według uznania. Masę mięsną dzielimy na 10 porcji.
  • image-11ychut 2. Każdą z porcji układamy kolejno na woreczku foliowym, rozklepujemy na płaski kotlet i układamy na wierzchu plaster szynki i ogórek konserwowy. Zwijajmy roladki, pomagając sobie woreczkiem.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim roladki. Następnie na tym samym tłuszczu smażymy trzy pozostałe cebule pokrojone w krążki. Gdy cebula się zeszkli osypujemy ją mąką i . Dolewamy 500 ml wody ze śmietanką i wrzucamy kostkę rosołową. Gotujemy kilka minut.
  • image-0x0m8v7 4. W naczyniu do zapiekania układamy roladki i zalewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem 40 minut w temp. 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować