ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI I ORZECHAMI

1 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

drobiowe roladki z mięsa mielonego z indyka, nadziewane farszem z serka śmietankowego z dodatkiem pomidorów suszonych oraz orzechów włoskich, panierowane w bułce tartej z dodatkiem czarnego sezamu

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego z indyka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1/2 szklanki bułki tartej
    ok. 1/3 szklanki wody
    1 jajko
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    Nadzienie:
    150 g serka śmietankowego
    4-5 pomidorów suszonych z oleju
    garść orzechów włoskich
    sól, pieprz
    Panierka:
    1 szklanka bułki tartej
    3 łyżki czarnego sezamu
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z mięsa mielonego nadziewane serkiem, pomidorami suszonymi i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nadzienie:
    Pomidory suszone odsączamy z oleju i kroimy w drobną kostkę. Orzechy włoskie drobno siekamy. Serek śmietankowy przekładamy do miski i mieszamy z pokrojonymi pomidorami oraz orzechami. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  • 2. Roladki:
    Cebulę oraz czosnek obieramy. Cebulę drobno siekamy, a ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Bułkę tartą wsypujemy do kubka i zalewamy wodą. Mieszamy i odstawiamy na chwilę, aby spęczniała.
  • 3. Do miski wrzucamy mięso mielone. Chwilę wyrabiamy go dłonią, a następnie dodajemy jajko, spęczniałą bułkę tartą oraz cebulę i czosnek. Przyprawiamy solą, pieprzem i dokładnie wyrabiamy mięso dłońmi. Dzielimy na 6 części.
  • 4. Każdą część wykładamy na folię spożywczą, formując kształt prostokąta i lekko rozklepując. Na środku rozsmarowujemy nadzienie i zwijamy roladki, pomagając sobie folią. Następnie zawijamy dokładnie w folię i wkładamy do lodówki na około 30 min.
  • 5. Po tym czasie, roladki delikatnie rozwijamy z folii spożywczej i obtaczamy w panierce z bułki tartej i sezamu. Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju, z każdej strony na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować