Roladki z mięsa mielonego nadziewane jajkiem i serem

4.51 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do obiadu. Każdemu posmakuje. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
    łyżeczka przyprawy - grill pikantny
    sól do smaku
    2 łyżki bułki tartej
    3 jajka
    ok. 100 g sera żółtego wędzonego radamer
    1/2 pęczka szczypioru
    3 łyżki masła roślinnego
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
    olej rzepakowy do posmarowania patelni
Wystaw ocenę:

4.51 (183 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki

Roladki z mięsa mielonego nadziewane jajkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z przyprawą, bułką tartą, jajkiem. Dodać troszkę wody i wyrobić mięso. Musi powstać klejąca, jednolita masa. Podzielić na 4 części.
    Dwa ugotowane jajka na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach. To samo zrobić z żółtym serem. Dodać pokrojony szczypior, dwie łyżki masła roślinnego i dokładnie pomieszać. Dodać jeszcze pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Podzielić na 4 części.
    Przygotować 4 kawałki folii aluminiowej. Kolejno smarować folię masłem roślinnym i rozkładać mięso mielone. Na mięso nakładać masę jajeczno-serowa. Zwijać roladki pomagając sobie folią. Zawijać jak cukierki. Patelnię posmarować lekko olejem i ułożyć zawiniątka. Przykryć i smażyć ok. 40 min. na bardzo mały ogniu. Od czasu do czasu poprzekręcać, poprzesuwać. Po lekkim przestudzeniu rozwinąć mięso z foli. Podawać do obiadu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować