Roladki z mięsa mielonego nadziewane jajkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone wymieszać z przyprawą, bułką tartą, jajkiem. Dodać troszkę wody i wyrobić mięso. Musi powstać klejąca, jednolita masa. Podzielić na 4 części.
Dwa ugotowane jajka na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach. To samo zrobić z żółtym serem. Dodać pokrojony szczypior, dwie łyżki masła roślinnego i dokładnie pomieszać. Dodać jeszcze pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Podzielić na 4 części.
Przygotować 4 kawałki folii aluminiowej. Kolejno smarować folię masłem roślinnym i rozkładać mięso mielone. Na mięso nakładać masę jajeczno-serowa. Zwijać roladki pomagając sobie folią. Zawijać jak cukierki. Patelnię posmarować lekko olejem i ułożyć zawiniątka. Przykryć i smażyć ok. 40 min. na bardzo mały ogniu. Od czasu do czasu poprzekręcać, poprzesuwać. Po lekkim przestudzeniu rozwinąć mięso z foli. Podawać do obiadu. Smacznego.
Komentarze