Roladki z mięsa mielonego nadziane boczkiem, papryką w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa dodajemy startą na tarce cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek. Wbijamy jajko dosypujemy paprykę, tymianek, bułkę tartą, solimy i pieprzymy. Dokładnie wyrabiamy mięso, następnie rozkładamy na foli spożywczej, formując podłużne płaskie placki (ok 10 /6 cm). Na mięso rozkładamy po kawałku sera, boczku, pasek ogórka i papryki następnie zwijamy w roladkę pomagając sobie folią. Brzegi zlepiamy. Obtaczamy w mące i podsmażamy na suchej patelni teflonowej z każdej strony.
Do naczynia żaroodpornego wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy dolewamy bulion. Ścieramy do sosu na tarce marchewkę, pietruszkę i dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Na sosie układamy roladki. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 30 min, następnie przewracamy roladki na druga stronę i pieczemy przez 20 min.
Smacznego.
Komentarze