ROLADKI Z MIELONEGO FASZEROWANE SZPINAKIEM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 5 osób
  • Średni

Mielone to naprwdę wdzięczny materiał do obróbki. Można z niego wyczarować prawdziwe cuda.

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA MASĘ MIĘSNĄ:
    - mieszane mięso mielone (wieprzowe, wołowe, drobiowe): 1 kilogram
    - kajzerka namoczona w bulionie i odciśnięta: 1 sztuka
    - czosnek: 4 ząbki
    - Jajko: 1 sztuka
    - cebula drobno pokrojona i podsmażona: 1 sztuka
    - przyprawa gyros-kebab: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz do smaku: 0.5 łyżeczki
    SKŁADNIKI FARSZU:
    - mrożony szpinak: 1 opakowanie
    - mozarella w wiórkach: 0.33 opakowania
    - Czosnek granulowany: 1 szczypta
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - sól do smaku: 1 szczypta
    DODATKOWO:
    - bułka tarta do panierowania: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z mielonego faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ROLADKI Z MIELONEGO FASZEROWANE SZPINAKIEM 1. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na patelni razem z solą, czosnkiem i gałką. Wszystkie składniki masy mięsnej dokładnie wyrabiamy. Folię spożywczą rozwijamy i posypujemy bułką tartą. Wykładamy na nią wyrobione mięso, na którym rozsmarowujemy doprawiony szpinak. Wszystko posypujemy wiórkami mozarelli. Bardzo delikatnie zwijamy całość jak roladę. Tniemy na kawałki. Każdemu nadajemy kształt wrzeciona, które panierujemy w bułce tartej i smażymy na bardzo małym ogniu. Po obsmażeniu wszystkich kawałków przekładamy je do rondelka i dusimy. Ja zrobiłam to w sosie chrzanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować