PRZEPIS DOSTAŁAM OD ZNAJOMEJ,KTÓRA POTRAFI Z NICZEGO ZROBIĆ COŚ
2 godz.
Składniki:
1 KG SCHABU BEZ KOŚCI , 200 GRAM METKI CEBULOWEJ,6 MAŁYCH NIEWIELKICH OGÓRKÓW KONSERWOWYCH,2 ŁYŻKI DELIKATNEJ MUSZTARDY,BULION DO PODLEWANIA MIĘSA PODCZAS DUSZENIA,SÓL,PIEPRZ,SŁODKA PAPRYKA,2 ŁYŻKI OLEJU RZEPAKOWEGO
Roladki z metką cebulową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SCHAB MYJEMY,KROIMY NA PLASTRY,ROZBIJAMY,KAŻDY PŁAT SMARUJEMY MUSZTARDĄ,NASTĘPNIE NA KAŻDY POSMAROWANY PŁAT WYCISKAMY 1/3 METKI CEBULOWEJ,NA ŚRODKU UKŁADAMY OGÓREK I ZWIJAMY W ROLADY,OBWIĄZUJEMY NICIĄ.NA PATELNI ROZGRZEWAMY OLEJ I OBSMAŻAMY NASZE ROLADKI Z OBU STRON,W TYM CZASIE PRZYPRAWIAMY JE SOLĄ,PIEPRZEM,PAPRYKĄ. PO ZARUMIENIENIU PODLEWAMY ROLADY BULIONEM I DUSIMY DO MIĘKKOŚCI.NA KONIEC ZAGĘSZCZAMY WODĄ Z MĄKĄ.
Komentarze