Roladki z marchewką

0 (0 ocen)

Lubię wymyślać nowe potrawy, zrobiłam roladki z marchewką, które okazały się bardzo smaczne.

Składniki:

  • filet drobiowy - 1 podwójny
    pieprz i sól
    keczup
    marchewka - 2 szt
    tłuszcz do smażenia
    Panierka
    mąka do obtoczenia
    bułka tarta do panierki
    jajko - 1 szt

Roladki z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, rozkroić na 4 części.
  • 2. Filety rozbić tłuczkiem do mięsa, obsypać solą i pieprzem, odstawić na 2 godz. w chłodne miejsce.
  • 3. Marchewki obrać, ugotować, ostudzić, pokroić na 4 części.
  • 4. Mięso posmarować keczupem, położyć na mięsie po kawałku marchewki, zwinąć w roladki.
  • 5. Panierować roladki w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku z sola i pieprzem, obtaczać w tartej bułce.
  • 6. Smażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Smacznego !

Komentarze

Podobne przepisy