Roladki z makaronowym okiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie na pół miękko,odcedzić.
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce i grubych oczkach,dodać posiekany szpinak i dusić około 5 minut na niewielkiej ilości oleju,ostudzić.
Sery przełożyć do miski,dodać szpinak z cukinią,sól i pieprz do smaku,wymieszać.
Tak przygotowanym nadzieniem wypełnij makaron.
2.Piersi kurczaka podzielić na 4 porcje,każdą część rozbić i opruszyć solą i pieprzem.
Na każdym rozbitym płacie mięsa ułożyć po jednej napełnionej rurce,zwinąć w roladkę.
Panierować najpierw w rozbełtanych jajkach,następnie w płatkach jaglanych.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do miękkości.
Komentarze