Te roladki jak bumerang powracają na mój stół...lubię je nie tylko za wygląd i smak, ale także za to, że mogę je wcześniej przygotować i są bardzo proste... A ten sos..mhm... warto spróbować :) zapraszam...
Roladki z łososiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Usmażyć 2 omlety biszkoptowe - ubić pianę z dwóch jajek, dodać żółtka, płaską łyżkę mąki, szczyptę soli i cukru, usmażyć z obu stron,odłożyć, aby ostygł. Czynność powtórzyć i usmażyć drugiego omleta.
2.Chłodnego omleta posmarować serkiem feta, kładziemy plastry łososia i zawijamy ciasno w folii aluminiowej. Włożyć na trochę do lodówki.
3.Przygotować sos żurawinowy - żurawinę przetrzeć przez sitko i zmieszać z sokiem z cytryny.
4.Roladki przed podaniem pokroić w plastry i polać sosem żurawinowym.
Komentarze