roladki z łososiem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka, efektowna i smaczna przekąska. Polecam na przyjęcia. Goście będą zachwyceni.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie (gotowe): 1 sztuka
    - łosoś wędzony: 100 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - sezam do posypania: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto lekko rozwałkować na desce wysypanej odrobiną mąki, żeby je wyrównać. Rozłożyć łososia na 1/3 powierzchni ciasta i doprawić solą, a następnie zrolować ciasto. Jajko roztrzepać widelcem. Posmarować końcówkę ciasta przed zawinięciem, aby dobrze się przykleiła, a następnie wysmarować cały rulon. Posypać rulon sezamem. Pokroić go na cienkie plasterki. Przełożyć roladki na papier do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 st. na 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować