Prosta w wykonaniu i wykwintna przystawka z łososia o lekko pikantnym smaku.
40 min
Składniki:
1 płat wędzonego łososia (u mnie zimnym dymem) o długości około 30 cm i szerokości 12 - 13 cm) lub 2 mniejsze,
150 g twarożku śmietankowego,
jasna część pora,
1 mała papryczka chili,
pęczek koperku,
sól,
pieprz
Roladki z łososia z serkiem, koperkiem, porem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Koperek posiekać i natrzeć nim łososia z obu stron.
Przygotować pastę twarożkową: por i papryczkę chili bardzo drobno posiekać, dodać do twarożku, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.
Na płacie łososia równomiernie rozsmarować pastę i podzielić go na dwie części. Każdą zrolować, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Wyjąć z lodówki, zdjąć folię i pokroić roladki w krążki.
Komentarze