Roladki z łososia z serkiem, koperkiem, porem i papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Prosta w wykonaniu i wykwintna przystawka z łososia o lekko pikantnym smaku.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 płat wędzonego łososia (u mnie zimnym dymem) o długości około 30 cm i szerokości 12 - 13 cm) lub 2 mniejsze,
    150 g twarożku śmietankowego,
    jasna część pora,
    1 mała papryczka chili,
    pęczek koperku,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z łososia z serkiem, koperkiem, porem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek posiekać i natrzeć nim łososia z obu stron.
    Przygotować pastę twarożkową: por i papryczkę chili bardzo drobno posiekać, dodać do twarożku, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.
    Na płacie łososia równomiernie rozsmarować pastę i podzielić go na dwie części. Każdą zrolować, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na kilka godzin.
    Wyjąć z lodówki, zdjąć folię i pokroić roladki w krążki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować