Roladki z łososia

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

z dodatkiem pieczonej papryki i twarożku ziołowego

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE Są W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - łosoś wędzony: 100 gramów
    - papryka świeża: 150 gramów
    - Serek Filadelfia: 100 gramów
    - Koperek suszony Kamis: 1 szczypta
    - cytryna: 1 sztuka
    - pieprz kolorowy Kamis: 1 szczypta
    - Papryka czerwona ostra Kamis: 1 szczypta
    - Sól morska Kamis w młynku: 1 szczypta
    - Świeży koperek do dekoracji: 0.25 pęczka
    - Papier do gotowania Saga: 1 opakowanie
    SKłADNIKI NA SOS KOPERKOWY::
    - jogurt naturalny: 0.5 szklanki
    - Sól czosnkowa Kamis: 1 szczypta
    - Koperek suszony Kamis: 1.5 łyżki
    - sok z cytryny: 1 sztuka

Roladki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieprz kolorowy Kamis 1. Twarożek wymieszać z utłuczonym pieprzem kolorowym, posiekaną w drobną kostkę pieczoną papryką, koperkiem, sokiem z cytryny i solą.
  • Papier do gotowania Saga 2. Rozłożyć jedną warstwę plastrów łososia na papierze Saga, rozsmarować twarożek i zwinąć w roladkę. Całość ciasno zwinąć i mocno schłodzić.
  • Koperek Kamis 3. Rozwinąć roladkę, pokroić ukośnie, ułożyć na półmisku, polać sosem koperkowym, udekorować koprem, cytryną i kilkoma ziarnami pieprzu kolorowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy