Roladki z kurczaka ze szpinakowym farszem.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Roladki można podać w towarzystwie makaronu z sosem serowym.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka ,200g mrożonego szpinaku ,100g sera mozarella,1 cebula,3 ząbki czosnku,smalec, mąka pszenna,masło,sol,pieprz,przyprawa do kurczaka .

Roladki z kurczaka ze szpinakowym farszem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony szpinak osącz z wody przesmaż na maśle,przypraw do smaku solą i pieprzem .Cebulę i czosnek pokroj w kostkę,zeszklij na maśle dodaj do szpinaku.Mozarellę pokroj w kostkę rownież dodaj do szpinaku Piersi z kurczaka podziel na porcje rozbij ,przypraw solą,pieprzem,przyprawą do kurczaka,farsz szpinakowy nakładaj na mięso formuj roladki ,możesz spiąć wykałaczkami żeby się nie rozeszły ,roladki obtocz w mące obsmaż na smalcu z każdej strony ,podsmażone roladki podlej wodą duś pod przykryciem ok 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Kartoflany torcik ze szpinakowym farszem