Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta z pieczonymi ziemniakami i surówką

4.5 (152 ocen)

  • 60 min

Roladki są bardzo delikatne i aromatyczne,a pyszne nadzienie szpinakowe jest źródłem zdrowia i witamin. Jak wiadomo szpinak jest bogaty w beta-karoten, witaminę C, potas i żelazo dlatego też powinien być częstym gościem na naszym stole.Mi bardzo przypadł do gustu dlatego będę często do niego wracać.

  • 60 min

Składniki:

  • Roladki:
    6 małych piersi pojedynczych
    mrożony szpinak w śmietanie
    2 ząbki czosnku
    przyprawa gyros
    1 ser feta
    przyprawy do smaku
    olej do smażenia

    Pieczone ziemniaki:
    ziemniaki (dowolna ilość )
    przyprawa do ziemniaków

    Surówka:
    sałata lodowa
    2 pomidory
    3 ogórki
    1 papryka czerwona
    2 sosy do sałatek koperkowo-ziołowe
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne Gyros Ser

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta z pieczonymi ziemniakami i surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki najpierw podgotowujemy ok. 15 min, studzimy, kroimy w dużą kostkę, układamy na patelni i posypujemy obficie przyprawą do ziemniaków. Pieczemy.
  • 2. Piersi myjemy, osuszamy i mieszamy z przyprawą gyros, odstawiamy do lodówki na 2 godz. Rozmrożony szpinak przysmażamy na kilku łyżkach oleju. Następnie dodajemy starty czosnek i doprawiamy do smaku przyprawami. Studzimy. Piersi rozbijamy cieniutko. Do przestudzonego szpinaku dodajemy ser feta i mieszamy żeby się składniki dobrze połączyły. Na rozbite filety rozsmarowujemy szpinak, zwijamy w roladkę. Można je spiąć wykałaczką. Roladki smażymy na małym ogniu aż się ładnie zarumienią.
  • 3. Składniki na surówkę kroimy, sos koperkowo-ziołowy przygotowujemy wg przepisu i mieszamy.
  • 4. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować