Roladki z kurczaka z serem i szynką -przepis krok po kroku

4.95 (173 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Panierowany filet z kurczaka zawijany z serem, szynką i przyprawami to świetny pomysł na obiad!

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • ok 500-600g fileta piersi z kurczaka,
    5-6 plasterków sera żółtego,
    5-6 plasterków szynki,
    oregano, przyprawa do drobiu, pieprz, musztarda stołowa,
    2 jajko,
    bułka tarta,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.95 (173 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z kurczaka z serem i szynką -przepis krok po kroku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka 1. Piersi z kurczaka kroimy na dwie części i rozklepujemy.
  • Z przyprawami 2. Posypujemy przyprawami: pieprzem, oregano, do drobiu oraz musztardą.
  • Z serem i szynką 3. Na doprawionym mięsie układamy ser oraz szynkę. Zawiajmy trzy boki do środka, a następnie zwijamy w roladkę
  • Roladki 4. Jajko roztrzepujemy. Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, przez około 5-6 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować