Roladki z kurczaka z dyniowo-ryżowym nadzieniem

5 (181 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min

Zdrowy,lekki, jesienny obiad w udziałem uniwersalnej dyni.

  • 50 min

Składniki:

  • 3 duże piersi z kurczaka
    200 g miąższu z dyni
    1 por
    100 g ryżu
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz
    curry
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z kurczaka z dyniowo-ryżowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyj,osusz,przekrój wzdłuż na połowę następnie cienko rozbij,przypraw solą i pieprzem,odstaw.
    Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie na sypko.
    Dynię pokrój w kostkę,pora posiekaj i podsmaż na maśle dodaj ugotowany ryż, szczyptę curry,sól i pieprz do smaku,wymieszaj.
  • 2. Na każdy rozbity mięsa kładź sporą farszu i zwijaj w roladki,smaż na rozgrzanym oleju około 30 minut na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować