ROLADKI Z KURCZAKA Z BROKUŁAMI I PAPRYKĄ

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Propozycja obiadu z udziałem piersi z kury tym razem w towarzystwie brokuła i papryki. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kury
    2 małe papryczki czerwone
    1 brokuł
    1/2 cebuli
    2 łyżki sera mozzarella
    2 łyżki sera ricotta
    sól, pieprz
    2 łyzki oleju

    Sos:
    300 ml bulionu
    1/2 szklanki śmiwtanki kremówki
    1 łyżka mąki
    1 łyżka startego sera parmezan
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z kurczaka z brokułami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekroić na cieńsze plastry, lekko rozbić . Następnie lekko osuszyć i oprószyć solą i pieprze. Brokuła podzielić na mniejsze części i sparzyc wrzatkiem. Cebulę pokroić w kostkę i zeszlić na tłuszczu a następnie dodać paprykę pokroojona w drobna kostkę, lekko poddusić. Ser ricotta zmieszac z serem mozzarella, brokułami i papryką. Na każdy plaster mięsa nakładać farsz i zwinąć w rulonik. Roladki obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu a następnie ułożyc w żaroodpornym naczyniu. Zalać sosem i zapiekać w piekarniku przez ok. 1 godzinę. Smacznego.
  • 2. Sos: Bulion w garnku doprowadzić do zagotowania. Mąkę rozmieszać ze śmietanką dodać ser parmezan i wylać na gotujący bulion. Chwilę podgotować co jakiś czas mieszając tak aby sos zgęstniał. Doprawic do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć na mięso i zapiec.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować