Roladki z kolorowym farszem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Smakowite roladki z kolorowym nadzieniem.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki na 6-8 porcji: (czas ok 70minut bez czasu oczekiwania)
    1 kg piersi indyka
    30 dag mięsa mielonego z drobiu
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 mała czerwona papryka
    przyprawa do drobiu
    2 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    1 cebula
    3 łyżki mąki
    olej, sól, pieprz
    3 łyżki mąki

Roladki z kolorowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić w szerokie paski, rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą,
    osypać pieprzem i przyprawą do drobiu, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, cebulą, papryką, natką pietruszki i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym pasku mięsa rozłożyć nieco masy mięsnej, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.
    Roladki obtoczyć w mące, obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przełożyć do rondla, podlać 3-4 łyżkami wody, i dusić pod przykryciem przez ok 15-20 minut na małym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy