Roladki z kolorowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, pokroić w szerokie paski, rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą,
osypać pieprzem i przyprawą do drobiu, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, cebulą, papryką, natką pietruszki i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym pasku mięsa rozłożyć nieco masy mięsnej, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.
Roladki obtoczyć w mące, obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przełożyć do rondla, podlać 3-4 łyżkami wody, i dusić pod przykryciem przez ok 15-20 minut na małym ogniu.
Komentarze